گردشگاه «ده گردو» جانی دوباره یافت

جمعه 31 فروردین 1403





گردشگاه «ده گردو» جانی دوباره یافت



 

 

 

 

 

 

تارنمای فرهنگی مهرگان گروه گردشگری، بخش زیست بوم سیاوُش آریا*

 

دوست داران و کُنشگران زیست بوم گردشگاه «دِه گردو» در منطقۀ دشمن زیاری را پاکسازی کردند. این برنامه به وسیلۀ انجمن پاک سازان طبیعت فارس در روز آدینه (جمعه)، بیستم شهریورماه برگزار شد.

به گزارش تارنمای فرهنگی مهرگان، بی مهری و بی تفاوتی برخی از مردم در برابر زمین و آلوده کردن آن، انگیزه ای شده تا دوست داران زیست بوم (محیط زیست) کشور در گام هایی خودجوش در سراسر ایران به پاک سازی گردش گاه ها ، جنگل، طبیعت و کوه ها بپردازند. در این میان انجمن پاک سازان طبیعت فارس با کوشش های فراوان دو سالی است که هر هفته و پیوسته در شهر شیراز به پاکسازی طبیعت پرداخته تا افزون بر فرهنگ سازی و رودررویی با مردم، پاسدار و نگاه بان زمین باشند. بر پایۀ آمارهای سازمان محیط زیست کشور وضعیت زمین و در پِی آن طبیعت از مرز هُشدار گذشته است و اگر هر چه زودتر راه چاره و درمانی را برای آن نیابیم در آینده ای نه چندان دور با دشواری های گوناگونی رو به رو خواهیم شد. همچنین بر پایۀ تازه ترین آگاهی و گزارش های جهانی، دانشمندان و زمین شناسان هُشدار داده اند که اگر رَوند زیست بر روی زمین به همین گونه در جهان پیش برود، این سیاره تا 300 سال دیگر به گونۀ کامل نابود خواهد شد و زندگی انسان ها به خطر افتاده و بر اثر آن میلیون ها تَن (نفر) جان خود را از دست خواهند داد. از سویی دیگر، در کشور ما به شوَند (دلیل) نبود آموزش و برنامه ریزی و مدیریت ناکارآمد و ناهماهنگی و ناهمسانی میان دستگاه ها و اُرگان های دولتی و نیز کمبود سطل زباله در گردشگاه ها به همراه نامهربانی های مردم به زیست بوم، تهدیدی جدی برای زمین به شمار می آید. بارها در رسانۀ ملی (صدا و سیما) گزارش هایی از تَلمبار شدن زباله و پَسماند در کنار جاده، گردشگاه و رودخانه ها نشان داده شده و مدیران و سرپرستان (مسوولان) نیز پیمان هایی برای رفع این دشواری ها می دهند، ولی همچنان این کار ناپسند که با جان و زندگی مردم در پیوند مستقیم است، انجام می گیرد. همین بهانه و انگیزه ای شده تا دلسوزان و کُنشگران (فعالان) زیست بوم چشم به راه کمک و همیاری مدیران شهری و استانی نشده و خود نیز به پاکسازی طبیعت بپردازند.

دبیر انجمن پاک سازان طبیعت فارس که با پدیداری انگیزه و دلگرمی (تشویق) جوانان در دو سال گذشته، پیوسته به پاک سازی طبیعت می پردازد در همین زمینه به تارنمای فرهنگی مهرگان گفت : « ما از بهار سال 1392 هر هفته پِیاپی به پاک سازی طبیعت پرداخته و تا کنون 85 برنامه نیز برگزار کرده ایم. مهم ترین تشویشِ (دغدغه) من پدیداری امید و حساسیت در برابر زمین در میان جوانان و گروه به ویژه بانوان است. زیرا آنان آینده سازان این مرز و بوم بوده و ماندگاری این مادر مهربان (زمین) در گِرو مهر آنان به این سیاره است».

شهلا ایادی افزود : « این انجمن یک سازمان مردم نهاد غیردولتی است و افراد گروه بدون هیچ گونه چشم داشتی و با جان و دل، تنها برای پاکیزگی  و زیبایی طبیعت و زندگی بهتر و سالم تر خود و جامعه، هر هفته ای یک بار به پاک سازی طبیعت می پردازند. ما با برداشتن این گام تاثیر به سزایی بر روی جوانان گذاشته ایم. در جاهایی که برای پاک سازی می رویم برخی از جوانان بومی (محلی) دلگرمی و علاقمندی نشان می دهند و حتا گاهی جذب گروه شده و نگاهشان به پیرامون خود دگرگون می شود».

دبیر انجمن پاک سازان طبیعت فارس در پاسخ به این که از چه راه های دیگری افراد وارد گروه می شوند، به تارنمای فرهنگی مهرگان گفت : « ما به وسیلۀ پخش پوستر، بروشور، تارنمای انجمن و تبلیغ در فضای مجازی افراد را دلگرم به این کار می کنیم. در این انجمن همه گروهی وجود دارد، دانشجو، کارمند، وکیل، مهندس و هر کسی که به زمین مهر می ورزد و آن را دوست دارد با ما همکاری می کند. اما ما از سرپرستان چشم داشت (انتظار) داریم تا از ما پشتیبانی (حمایت) کرده و به یاری مان بیایند».

ایادی در بخش دیگری از سخنانش افزود : « یکی از دشواری های این استان کم آبی و یا بهتر است بگوییم بی آبی است. زیرا ما در جاهایی که سال گذشته رفته بودیم و هم اینک برای پاک سازی می رویم، دیگر آبی را نمی بینیم یا بسیار کم آب شده است و این جای نگرانی و شوربختی دارد. سال های سال است که مدیران شهری و استانی بدون آگاهی و با سربلندی (افتخار) به رَدۀ نخست کِشت گندم در کشور می بالند. اما به چه بهانه ای؟ به انگیزۀ خشکیدن دریاچه ها و تالاب ها و بی آبی و از میان رفتن لایه های زیر زمینی! این یک خیانت بزرگ است به آیندگان. به راستی چرا مدیران اندیشه ای در این باره نمی کنند و برنامه ای استوار و درخُوری (مناسبی) برای آن ندارند».

این کُنشگر (فعال) زیست بوم در دنبالۀ سخنان خود از فعالیت های دیگر انجمن گفت : « ما نزدیک 8 ماه است که درهای بطری های نوشیدنی، شامپو، خمیردندان و... را از فروشگاه ها، رستوران و بیرون برها گِردآوری کرده و آن ها را به بهای ناچیزی به کارخانه ها می فروشیم و برآنیم که با هزینۀ آن، برای کودکان و افراد کم توان و معلول چَرخک (ویلچر) بخریم. این کار اندک زمانی است در کشور آلمان و سوئد انجام می گیرد و ما نیز از سوی کشور ترکیه آگاه شده و بزودی در آیینی نخستین چرخَک را خریداری کرده و به این افراد کمک می کنیم».

ایادی در پایان سخنانش به تارنمای فرهنگی مهرگان گفت : « آرمان من این است که روزی فرا رسد که هر ایرانی یک محیط بان برای زیست بوم و حیات وحش باشد و تنها برای دیدن زیبایی ها به طبیعت برویم. همچنین یادمان باشد همیاری و همکاری جوانان که پدران و مادران آینده هستند، بی گمان در آن ها انگیزه ای پدیدار می کند و آنان را در برابر زندگی پایبندتر (متعهدتر) خواهد کرد».


 

دوستداران زمین و طبیعت به دل آب زده تا پاکسازی کنند

 

دوستداران طبیعت با دقت به پاکسازی می پرداختند

 

شهلا ایادی، دبیرانجمن پاک سازان طبیعت فارس

 

کوچک ترها هم به همراه خانواده، آمده بودند تا بگویند زمین را آلوده نکنیم

 

کوشش بانوان ستودنی بود

 

 

 

  


 

 

 

 

 

 

 

 

 

*پژوهشگرتاریخ و فرهنگ ایران راهنمای گردشگری کُنشگرمیراث فرهنگی،زیست بوم و گردشگری- دبیرانجمن مهرگان

  



1394/06/24
بازدید : 3310


دیدگاه ها

shahla Ayadi

درود و سپاس بیکران جناب اریا بامید ایرانی اباد و سرسبز و عاری از زباله

گودرزی

با درود و سپاس فراوان از جناب اریا

گودرزی

با درود و سپاس از جناب اریا برای حضورشان در برنامه پاکسازی ده گردو و نگارش این نگاشته زیبا با کلام پارسی . و سپاس فراوان از بانوی مهر طبیعت خانم ایادی که وجودشان لبریز از مهربانیست و مهرشان بسان گرمای بهاری میماند برای دلهای سر در گریبان ما .

سیدمحمدعلی رئیس السادات

سلام جناب اریا ممنون از پخش و نمود این گزارش باشد که این برنامه ها موجب اگاهی بیشتر و ابادانی ایران شود

دیدگاه خود را بنویسید