اجرای طرح های میراث فرهنگی بوشهر در هفتۀ دولت

پنج شنبه 1 آذر 1403





اجرای طرح های میراث فرهنگی بوشهر در هفتۀ دولت



 

 

 

 

 

 

 

 

 

تارنمای فرهنگی مهرگان گروه گردشگری سیاوُش آریا*

 

هم زمان با آغاز هفتۀ دولت، بیش از پانزده طرح گردشگری در استان بوشهر از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بوشهر اجرا و به بهره برداری رسید.

به گزارش تارنمای فرهنگی مهرگان، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر در راستای بهره وری و خدمت رسانی به گردشگران و مسافران و دسترسی ساده و راحت آنان به تاسیسات گردشگری و بناها و اَماکن تاریخی فرهنگی و هم زمان با هفتۀ دولت، 19 طرح میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را اجرا و بازگشایی (افتتاح) کرد.

روح الله روانشاد، کارشناس اَرشد و مسوول تاسیسات گردشگری ادارۀ کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر در همین زمینه به تارنمای فرهنگی مهرگان گفت : « هم زمان با آغاز به کار هفتۀ دولت، بیش از 19 پروژۀ بازگشایی و مرمت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادارۀ کل میراث فرهنگی استان بوشهر با کوشش های مدیرکل این سازمان در شهریور ماه به بهره برداری رسید».

این کارشناس اَرشد و مسوول تاسیسات گردشگری ادارۀ میراث فرهنگی استان بوشهر در دنبالۀ سخنانش به تشریح پروژه های انجام شده از سوی سازمان میراث فرهنگی در هفتۀ دولت پرداخت و افزود : « گشایش نمایشگاه و نگارخانه (گالری) دایمی صنایع دستی در شهر بوشهر، برق رسانی به یادمان تاریخی کاخ هخامنشی «بَردک سیاه» در شهرستان بُرازجان مرکز دشتستان، گشایش پایگاه میراث فرهنگی «وایت هُوس» در بندر و شهر باستانی سیراف، سامان دهی کاخ هخامنشی چَرخاب در بُرازجان، گشایش اقامتگاه بوم گردی اَنارستان شهرستان جَم، گشایش اقامتگاه بوم گردی چاه بَردی روستای حسین زائری دشتی، رونمایی از 100 تابلو معرفی جاذبه های تاریخی و فرهنگی، به پایان رسیدن مرمت گنج خانۀ (موزه) مردم شناسی (خانه طاهری)، به پایان رسیدن مرمت خانۀ دهدشتی، پایان یافتن مرمت فاز یک دژ (قلعه) تاریخی زائر خضرخان اَهرمی، مرمت آرامگاه شیخ منصور خزایی در روستای زیارت و پایان یافتن مرمت 11 باب خانۀ تاریخی در بافت تاریخی به گونۀ مشارکتی و چندین پروژۀ دیگر از جمله طرح های اجرا شده از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر است».

ناصر امیرزاده، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر نیز در پیامی در خصوص بازگشایی اقامتگاه بوم گردی در روستای حسین زایری بوشهر بیان کرد : « پدیداری اقامتگاه های بوم گردی در روستاها می تواند به اشتغال و همچنین پیشگیری از مهاجرت به شهرها کمک کند. اقامتگاه چاه بَردی، دومین اقامتگاه در شهرستان دشتی و سومین اقامتگاه بوم گردی استان بوشهر است».

مدیرکل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر با اشاره به دیگر اقامتگاه های بوم گردی استان افزود : « افزون بر اقامتگاه های فعلی، سه اقامتگاه بوم گردی دیگر در مرحلۀ  پایانی کار بوده که در مهرماه و به مناسبت هفتۀ گردشگری به بهره برداری خواهند رسید».

به گزارش تارنمای فرهنگی مهرگان، استان بوشهر از استان های جنوبی ایران و هفدهمین استان بزرگ کشور از دیدگاه مساحت است که در کرانۀ دریای پارس (خلیج فارس) جای دارد. مرکز این استان، بندر بوشهر است. این استان به اَنگیزۀ جای گرفتن در ساحل راهبردی (استراتژیک) دریای پارس، صادرات و واردات دریایی، پیشۀ ماهیگیری (صنعت صیادی)، وجود ذخایر نفت و گاز (پارس شمالی و جنوبی)، کشاورزی و خرما داری و وجود نیروگاه هسته ای از اهمیت راهبردی و اقتصادی برخوردار بوده، به گونه ای که پایتخت انرژی ایران نام گرفته است.

مبارزۀ مردم تنگستان در برابر نیروهای فرنگی (خارجی) در یکصد سال گذشته از ویژگی های مهم تاریخی این استان است.

 

 

 

 


 

 

*پژوهشگر تاریخ خبرنگار آزاد کُنشگر میراث فرهنگی، گردشگری و زیست بوم راهنمای گردشگری دبیر انجمن مهرگان




1396/06/07
بازدید : 2384


دیدگاه ها

فرهاد

با درود.بسیار عالی و سپاس برای این گزارش.امید داریم رونق و به حرکت درآمدن چرخ گردشگری کشورمان را بچشم ببینیم و با برنامه های درست و بلند مدت این روند ادامه پیدا کند.

دیدگاه خود را بنویسید