بیانیۀ ائتلاف دیده‌بان خلیج فارس در برابرکشتار داعش

جمعه 10 فروردین 1403





بیانیۀ ائتلاف دیده‌بان خلیج فارس در برابرکشتار داعش



وضعیت عراق؛ نیازمند توجه فوری و جدّی نهادهای حقوق بشری جهانی

 

 

تارنمای فرهنگی مهرگان- گروه میراث فرهنگی، بخش بین الملل

 

 

به گزارش تارنمای فرهنگی مهرگان، چندی است که گروه تروریستی داعش در نزدیکی مرزهای ایران و کشور عراق دست به کشتار هراس انگیز(وحشت انگیز) غیرنظامیان و نابودی بازمانده های تاریخی، فرهنگی و میراثی زده است. از همین روی ائتلاف دیده‌بان خلیج فارس در بیانیه ای این کَرده تندخویانه(عمل وحشیانه) را محکوم کرده و از نهادهای مدنی جهانی خواستار پیشگیری آن شده است.

متن  این بیانیه بدون ویرایش و پارسی نویسی و کامل در زیر می آید :

 

همان‌طور که آگاهید، گروه تروریستی داعش (دولت اسلامی عراق و شام) در نزدیک مرزهای ایران، پس از تصرف موصل، دومین شهر بزرگ کشور عراق، به تازگی شهرک شیعی تل‌عفر واقع در شمال غرب عراق را تحت کنترل خود درآورده و به شهرهای مقدادیه و جلولاء نزدیک شده است. داعش ترکیبی از جنگجویان بسیار تندرو بعثی و سلفی است که پیشینۀ جنگ علیه دولت‌های عراق و سوریه را در کارنامه دارد. این گروه جنایتکار، که در نیمۀ  دوم سال ۲۰۱۳ نزدیک به ۱۴۰۰ خانه را در عراق منفجر و نزدیک به 2000  تن را کشته بود، هم‌اینک مدعی است 1700 شهروند شیعۀ  شهر تکریت را اعدام کرده است. هم‌چنین عکس‌های تکان‌دهنده‌ای از آنان منتشر شده که در استان صلاح‌الدین هزاران نفر را با دستان بسته به گلوله می‌بندند. این آدم‌کشی‌های هولناک در حالی صورت می‌پذیرد که سازمان ملل اعلام کرد که داعش هر روز در حال کشتار غیرنظامیان و سربازان ارتش و نیروهای پلیس در راه رسیدن به بغداد است.

فاصلۀ گروه تروریستی و خشن داعش با شهر خانقین، بزرگ‌ترین شهر کردنشین فیلی عراق، کمتر از 50 کیلومتر شده است و بدین نحو سراسر مناطق فیلی‌نشین عراق در آستانۀ کشتاری گسترده قرار گرفته‌اند. با توجه به حضور مقتدر نیروهای پیش مرگۀ کرد در شمال شرق، و ارتش حکومت مرکزی، که اغلب اعراب شیعه را در سیطرۀ  خود دارد، در جنوب و جنوب غرب، داعش در منطقه‌ای در حال پیشروی است که بیشتر شامل اقلیت‌های ترکمن و فیلی می‌شود که در مناطق مرکزی و شرقی به‌سر می‌برند. لُرهای عراق که اغلب شیعه‌مذهب هستند بر اساس نام طایفه «فیلی» یا «کُرد فیلی» شناخته می‌شوند و به گویش‌های متنوع لُری و لَکی تکلم دارند. جمعیت آنها نزدیک به دو میلیون  تن تخمین زده می‌شود که پس از اعراب و کردها سومین گروه جمعیتی عراق هستند و از دیرباز در نواری شمالی ـ جنوبی از کرکوک تا شرق بغداد و برخی شهرهای جنوبی‌تر سکونت داشته‌اند. صدام‌حسین بعثی که به دلیل مسایل قومی کینۀ  بسیاری نسبت به ایرانی‌تباران داشت و همواره می‌کوشید با محو نشانه‌ها و هویت‌های ایرانی و ایرانی‌تبار و ارایۀ  تصویر‌ی کاملا عربی از عراق سیادت در جهان عرب را به دست آورد، به دلیل نزدیکی سرزمینی و در دسترس بودن لرها (کردهای فیلی) وحشیانه‌ترین کشتارها و نسل‌کشی‌ها را در حق این قوم روا ‌کرد، به‌ویژه آن که محل سکونت آنها، شهر نفتخانه، نخستین محل کشف نفت در عراق و خانقین مهم‌ترین حوزه‌های نفتی بودند که رژیم بعثی عراق تلاش می‌کرد ترکیب قومی آنها را با خشونت هرچه تمام‌تر تغییر دهد.

هم‌اکنون نیز، که گروه تروریستی داعش در حال قدرت گرفتن است و باز بلوک‌بندی‌های قومی و مذهبی نقش تعیین‌کننده‌ای در حوادث عراق یافته‌اند، فیلی‌ها دقیقا در نقطۀ اصطحکاکِ داعش ـ دولت مرکزی ـ دولت منطقه‌ای کردستان عراق قرار

گرفته‌اند و بیم آن می‌رود که هم‌چون موصل و دیگر نقاط عراق این منطقه نیز مورد حمله و تجاوز گستردۀ داعش قرار گیرد ــ هر چند نیروهای دولت اقلیم کردستان عراق در این خصوص مشغول ایفای نقش تاریخی دفاع از مردم این خطه هستند.

از این رو، مسوولیت تاریخی نظام جمهوری اسلامی ایران و مسایل حقوق بشری ایجاب می‌کند تا با حمایت همه‌جانبه از این گروه‌های جمعیتی، خطر بازگشت دوبارۀ  اندیشه‌های غیرانسانی بعثی ـ سلفیگرا را کنترل کنیم.

وضعیت عراق نیازمند توجه فوری و جدّی نهادهای حقوق بشری جهانی است و هر لحظه تعلل و تردید به وخیم‌تر شدن اوضاع کمک می‌کند.  احزاب تاییدکنندۀ این بیانیه، ضمن هشدار به گروه تروریستی داعش برای ماجراجویی‌های غیرانسانی، از همۀ  مجامع و نهادهای حقوق بشری و به‌ ویژه مقام‌های مسوول در ایران درخواست دارند در برابر جنایات گروه‌های تکفیری مسوولانه دست به واکنش مناسب بزنند.

 

 

ائتلاف دیده‌بان خلیج فارس

(شامل : اتحاد ملی ایران، حزب ترقي ايران، حزب فرزندان ايران، كانون مهستان ايران، سازمان رهروان فردا، مجمع دانش‌آموختگان و دانشجويان استان گلستان و كانون فارغ‌التحصيلان آذربايجان‌غربي)

 

 



1393/04/08
بازدید : 2029


دیدگاه ها

دیدگاه خود را بنویسید