نامه شماری از داستان نویسان ایرانی به روحانی

پنج شنبه 1 آذر 1403





نامه شماری از داستان نویسان ایرانی به روحانی



نامه شماری از داستان نویسان ایرانی به روحانی

 

 

 

تارنمای فرهنگی مهرگان- گروه فرهنگ و هنر

 

 

 

تارنمای فرهنگی مهرگان، شماری از داستان نویسان ایرانی در نامه ای به رییس جمهور از به هم پیوستن چکامه(تلفیق شعر) با ادبیات داستانی، اعتراض کردند. و یکی شدن آن را به زیان رشد و بالندگی داستان نویسی دانستند. آن ها خواهان واگذاری همۀ امور به بنیاد ادبیات داستانی شدند.

متن کامل نامه بدون ویرایش و پارسی نویسی در زیر می آید :

 

به نام خداوند بخشنده مهربان

ن و القلم و ما یسطرون

جناب آقای دکتر حسن روحانی

رییس جمهور محترم و فرهیختۀ جمهوری اسلامی ایران

با  درود

        همانطورکه مستحضرید داستان نویسی درکشور ما اهمیت و جایگاه ویژه ای دارد. ادبیات داستانی از پشتوانه های جدی و استوار فرهنگ بومی و ملی ماست. قصه و داستان ریشه در ادبیات کهن این مرز و بوم دارد. تاثیر و نفوذ آن هرگز برکسی پوشیده نیست. نویسندگان قدرتمند و دردآشنای این عرصه همواره در شرایط سخت سیاسی و اجتماعی، فعالانه، همراه با حرکت های مردمی به مسوولیت و وظیفه خویش عمل کرده اند. متاسفانه سال هاست به تبع جریانات زودگذر سیاسی یا سیاستزدگی های مرسوم، این گروه مظلوم و معذور به حیا، گاه به حاشیه رانده شده و گاه قربانی خشونت ها شده اند. گرایش های بعضا سیاسی، به سلیقه و صلاحدیدی خاص، مکررا برای نویسندگان این عرصه تعیین تکلیف کرده، باید و نبایدهایی به آنها دیکته کرده است. کمتر مقام مسوولی جایگاه این قشر فرهیخته را دریافته، پاسخ گوی نیازها و مسایل مختلف این صنف ادبی بوده است. بارها در وزارت ارشاد موسسه هایی به نام ایشان تاسیس گردیده، با آمد و رفت دولت ها و اعمال سلیقه ها و گرایش های سیاسی، متاسفانه، برچیده شده اند.

ما داستان نویسان با حفظ احترام برای شما عزیز فرهیخته، معتقدیم دورۀ این باید و نبایدها، و نگاه مقتدرانۀ از بالا به پایین، گذشته است. با وعده های دردآشنای حضرتعالی، به نظرمان لازم می آید تشکل های صنفی و فعالیت های هنری و ادبی، به نویسندگان دلسوز و آشنای این عرصه واگذار گردد. بنیاد ادبیات داستانی متعلق به خود نویسندگان است. مکانی برای حفظ و صیانت از حقوق مادی و معنوی ایشان و محفلی برای ارتقای سطح آموزشی و تخصصی هنرجویان. اموری که جز خود داستان نویسان، اشخاص دیگری ، به خاطر بیگانه بودن با موضوع از عهده آن برنمی آیند. متاسفانه اخیرا  اخباری درباره تلفیق حوزه شعر با موضوع کار بنیاد، یعنی ادبیات داستانی، به گوش می رسد.

ما داستان نویسان جدا با تلفیق شعرو ادبیات داستانی مخالفیم و آن را به ضرر رشد و بالندگی داستان نویسان می دانیم. ما معتقدیم مشکلات و مسایل حل نشده ای در حوزۀ ادبیات داستانی وجود دارد که خود، به تنهایی، وظایف پیچیده و گسترده ای را برای این مجموعه ایجاب می کند. تلفیق شعر و ادبیات داستانی جز وارد کردن جراحتی عمیق بر پیکر بیمارگون ادبیات داستانی کشورمان فایدۀ  دیگری ندارد.

ما داستان نویسان معتقدیم هیات امنای و هیات مدیره  بنیاد، نه از جانب دولت، که باید توسط بدنۀ  داستان نویسی کشور، یعنی نویسندگان این حوزه، انتخاب شوند . این انتخاب باید در مجمعی با حضور نویسندگان این عرصه، صورت گیرد و سیاست گذاری و تصمیم گیریهای کلان آن، باید به نمایندگان منتخب ایشان واگذار گردد. این نهاد، بدون شک، باید زیر نظر خود نویسندگان بزرگ ترین نهاد صنفی داستان نویسان ایران تلقی شده و مجمع صنوف مختلف داستانی گردد. ما   داستان نویسان از رییس جمهور فرهیخته مان تقاضا داریم مکانی مناسب وثابت و درشان و منزلت داستان نویسان این مرز و بوم به بنیاد ادبیات داستانی واگذار گردد تا از این جابجایی های مکرر رهایی یابد.

ما داستان نویسان از حضرتعالی تقاضا داریم تمام امور مرتبط با داستان از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به بنیاد ادبیات داستانی واگذار گردد تا درآن جا با ایجادکارگروه های تخصصی درحوزه های مختلف داستان امور به کارشناسان متخصص هر حوزه واگذار گردد.

ما امیدواریم حضرتعالی با سعه صدری که دارید، مجال این مهم را فراهم آورید، ضمن حمایت های مادی و معنوی از   داستان نویسی کشورمان، امکان حضور و بروز بیشتری برایشان مقرر فرمایید. ما جدا درخواست می کنیم کار ادارۀ بنیاد را به طورمستقل به اهلش واگذارید. درآن صورت، مطمین باشید که بنیاد چون بازویی قوی ، تکیه گاه حضرتعالی در   ادارۀ امور خواهد بود و چون مرجعی قابل وثوق، دولت را در حل مسایل و مشکلات فرهنگی و ادبی کشور یاری خواهد داد.

با آرزوی توفیق برای شما عزیز فرهیخته

دوستان داستان نویس شما :

زهرا زواریان- قاسمعلی فراست- صادق کرمیار- محمدعلی علومی- حسین فتاحی- جهانگیرخسروشاهی- عزت ا... الوندی

 محمدرضا بایرامی- محمدکاظم مزینانی- محمدحنیف- بلقیس سلیمانی- منصوره شریف زاده- ناهید طباطبایی - داود امیریان- سعید تشکری- محمدجوادجزینی- مصطفی خرامان- نرگس آبیار- آرزو خمسه-  مریم بصیری- عبدالمجید نجفی- اکبرخلیلی- مهرداد غفارزاده- علی ا... سلیمی- اکبر صحرایی- مجید قیصری- محمدرضا شرفی- یاسریسنا- لیلا جعفری- امیدکوره چی- بهزاد دانشگر- وجیهه علی اکبری سامانی- منیرالسادات موسوی- مهدی طهوری- حمیدرضا داداشی.

 



1393/03/14
بازدید : 2534


دیدگاه ها

محمد الف

ادبیات داستانی هنری ترین نوع ادبی است.خلاقیت در این عرصه به گستردگی ذهن آدمی است به همین دلیل هیچ محدودیتی را بر نمی تابد.دولتمردان اگر عنایتی کنند نام نیکی برای خود انباشته اند وگرنه آنان میروند وادبیات می ماند

دیدگاه خود را بنویسید