نمایشگاه نقاشی «میراث ما نه، امانت آیندگان» در تخت جمشید

سه شنبه 29 اسفند 1402





نمایشگاه نقاشی «میراث ما نه، امانت آیندگان» در تخت جمشید



 

 

 

 

 

 

 

 


تارنمای فرهنگی مهرگان گروه فرهنگ و هنر، بخش سایر سیاوُش آریا*

 

نمایشگاه نقاشی بانوی هنرمند شیرازی یوتاب با نام " میراث ما نه، امانت آیندگان! " در مجموعۀ جهانی پارسه یا همان تخت جمشید و هم زمان با روز جهانی موزه ها و هفتۀ میراث فرهنگی آغاز به کار کرد.

به گزارش تارنمای فرهنگی مهرگان، بانو " ف. زارعی"  با نام هنری یوتاب، هنرمند نقاش و تندیس سازِ خودآموختۀ شیرازی است که دل نگرانی های (دغدغه) فراوانی در زمینۀ زیست بوم، زمین و میراث فرهنگی دارد و تا کنون نمایشگاه های فراوانی در درون کشور و برون از مرزهای ایران برگزار کرده است. این بانوی هنرمند پارسی که در رشتۀ خلبانی تحصیلات خود را به پایان رسانیده است، این روزها با هُشدار نجات زمین و زیست بوم و پاسداری از یادمان های تاریخی و فرهنگی، پیام خود را به همۀ مردم جهان و به ویژه هم میهنان خود رسانده و گوشزد می کند. آثار هنری وی، سبک ویژه ای (خاصی) دارد که بیننده را به اندیشه وا داشته و ذهن را درگیر اثر هنری می کند تا به ژرفای (عمق) آن پِی برده و به معنا برسد. همچنین دل نگرانی هایی را که نسبت به زیست کُره، طبیعت و میراث فرهنگی دارد در آثارش نمایان است و می توان به خوبی و سادگی و با کمی ژرف نگری (دقت) به آن پِی بُرد.

در بیانیه یا همان شناسایی (معرفی) هنرمند آمده است : زمانی که خلبان بودم به هنگام پرواز چشم انداز گُسترده ای (وسیعی) در زیر پایم گُسترده می شد که شگفت زده ام می کرد. تماشای دشت و خاک و تپه و کوه و رودخانه و گیاهان سبز و انبوه تجربه ام را کمال می بخشید، تجربه ای که بسیار پیش تر از آن هم در اندیشه و پنداشت و دلبستگی من به طبیعت آغاز شده بود. هر چه زمان می گذشت این شور و همسانی هم، فزونی می گرفت و اِنگار در لحظه هایی ویژه، با همۀ عنصرهای طبیعت درهم آمیخته می شدم و ذره ذرۀ طبیعت در من روان می شد و در آن دگرگون می شدم. راه بیان و ابراز این دگرگونی و یکی شدن را آرام آرام در کارهای هنری اَم سراغ کردم و از گیاهان خشک و سنگ خاک و تنۀ مردۀ درختان ترکیب هایی را ساختم که بیانگر نگاه من بود به زمینی که در آن زیست می کنم و جفای غیر قابل جبرانی که بر آن روا می داریم و باکی هم نداریم از این که زیست بوم ورجاوَندمان (مقدس) را نابود و ناباروَر و خشک می کنیم.

نمی بینیم که جنگل های سرسبز، خشک و هیزم می شوند و چشمه ها و رودخانه ها از جریان خود باز می ایستند، تالاب ها می میرند و یخ های بزرگ آب می شوند و جهان یکسره از هستی و زایش تُهی می شود.

همۀ نقاشی ها و حجم ها و تندیس های من سوگنامه ای است برای این مرگ نابهنگام و غم نامه ای هستند از بی اعتنایی انسان که حال را به آینده ترجیح می دهد و گذشته را خود خواسته (به عمد) از یاد می برد.

همۀ آثار هنری من هُشداری هستند از فاجعه ای که در راه است و اگر به خود نجُنبیم، بسیار زود حضور ناپسندش را درک و لمس خواهیم کرد.

بانو یوتاب در گفت و گو با تارنمای فرهنگی مهرگان گفت : « پیام من آگاهی رسانی و گسترش (ترویج) فرهنگ اهمیت و اَرج گذاری (احترام) به طبیعت و آیندگان و میراث فرهنگی و ارزش ها و یکپارچه کردن (متحد) قلب همۀ انسان ها برای نجات زیست کُره است و موضوع آثارم همواره تغییر آب و هوا (اِقلیم) و نابودی گونه های گیاهی و جانوری و آلودگی ها، مرگ تالاب ها، بیابان زایی، جنگل زدایی، اهمیت به طبیعت و آثار تاریخی و فرهنگی و صلح جهانی بوده است. همچنین می کوشم تا با بیان و ابزار هنر، انسان ها و به ویژه هم میهنانم را از وضعیت ناخوشایند خشک سالی و نابودی آثار تاریخی آگاه کنم».

این بانوی کُنشگر زیست بومی که نمایشگاه هایی را در شهر شیراز و قارۀ آفریقا برگزار کرده، بر آن است تا با نمایش آثار هنری خود، مردمان را نسبت به زیست بوم و میراث فرهنگی حساس کند تا بتواند گامی ارزنده در راه پاسداری ارزش ها بردارد. و نمایشگاه پیش رو با همین آرمان (هدف) آغاز به کار کرده است.

نمایشگاه نقاشی و تابلو حجم هنرمند پارسی بانو یوتاب با نام " میراث ما نه، امانت آیندگان! " از 28 اَردیبهشت ماه و هم زمان با روز جهانی موزه ها و هفتۀ میراث فرهنگی در موزۀ پارسه (تخت جمشید) آغاز و تا 5 خوردادماه از ساعت 9 بامداد تا 5 پسین دنباله دارد. دوستداران میراث فرهنگی و زیست بوم می توانند با بازدید از مجموعۀ جهانی پارسه از نمایشگاه این بانوی هنرمند نیز دیدن کنند.

 

 








گردشگران فراوانی از نمایشگاه بازدید کرده و با آثاراین بانوی هنرمند پارسی آشنا شدند






نمونه ای از آثار ویژۀ هنرمند پارسی که هم زمان با هفته میراث فرهنگی و روز موزه به نمایش درآمد

سبک ویژۀ هنرمند شیرازی، نمودی خاص به نمایشگاه بخشیده است


کوچکترها هم به همراه بزرگترها به دیدن نمایشگاه و موزه پارسه آمده بودند

بانو یوتاب، هنرمند شیرازی دغدغه های خود از میراث فرهنگی و زیست بوم را به تصویر کشید






 


 

*پژوهشگر تاریخ و فرهنگ ایران راهنمای گردشگری خبرنگار آزاد کُنشگر میراث فرهنگی، گردشگری و زیست بوم دبیر انجمن مهرگان



1396/02/30
بازدید : 2896


دیدگاه ها

دیدگاه خود را بنویسید